18 de maig 2008

LA POBRESA AMB NÚMEROS

El passat divendres dia 9 de maig, en col.laboració amb l' Ajuntament de Pallejà, es va dur a terme una xerrada sobre " LA POBRESA AMB NÚMEROS" a càrrec del Sr. Arcadi Oliveres , president de Justícia i Pau i de la Fundació per la Pau , catedràtic en ciències econòmiques de la Universitat Autònoma de Barcelona i expert en economia mundial .

En la xerrada en explicava...

Hi ha 810 millons de sers humans desnutrits al món . La FAO va sol.licitar diners a EEUU per poder irradicar la fam al món però el govern d' EEUU no van acceptar dient que per al sweu país era una despesa massa elevada , quan s'han calculat els diners gastats a la guerra d' Irak, s'ha constatat que han sigut 13 vegades més que els sol-licitats per la FAO.

Aquest és una mostra de fins on pot arribar l'egoisme humà.

Les despeses militars no són altra cosa que la voluntat de conservar el poder per part d'alguns privilegiats que intenten utilitzar els recursos que tenen a la seva disposició encara que sigui a costa de la mort de les persones. Amb les despeses militars anuals es podríen produir aliments suficients per iradicar la fam durant 20 anys.

Aquesta va ser una de les moltes reflexions que vam poder compartir amb el Sr. Arcadi Oliveres les persones que vam assistir a la conferència.

Va ser molt interessant i van participar una quarentena de persones.